18. október 2024
Facebook
piatok, 14 júl 2017 13:00

Aktualizované: Traja muži spustili paľbu v blízkosti známej Chrámovej hory, policajti ich zastrelili

Written by 
Rate this item
(0 votes)

JERUZALEM 14. júla (WebNoviny.sk) - Traja Palestínčania spustili v piatok paľbu v blízkosti známej Chrámovej hory v Jeruzaleme, pričom zabili dvoch izraelských policajtov. Následne ušli do posvätného komplexu, kde ich však bezpečnostné sily počas prestrelky zlikvidovali. Pri telách útočníkov našli dva samopaly, pištoľ a nôž. Útočníci zranili celkovo troch ľudí, pričom dvaja v nemocnici zraneniam podľahli, uviedol policajný hovorca Micky Rosenfeld. Odporúčame:
Foto: Dvaja ľudia zahynuli, keď sa pod ich autom prepadla diaľnica Polícia po zriedkavom incidente miesto evakuovala a úrady tam zakázali piatkové modlitby. Stalo sa tak len tretí raz, odkedy sa Izrael zmocnil východného Jeruzalema počas vojny v roku 1967. Práve v piatok sa pritom na hore schádzajú desaťtisíce veriacich z celého Izraela i okupovaného Západného brehu. Chrámová hora je najposvätnejším miestom judaizmu, tretím najposvätnejším miestom islamu, pričom význam má aj pre kresťanov. Aj z tohto dôvodu patrí k jedným z najuctievanejších miest na svete, avšak aj k najspornejším.    

Viac k témam: Izrael, útok
Zdroj: Webnoviny.sk - Aktualizované: Traja muži spustili paľbu v blízkosti známej Chrámovej hory, policajti ich zastrelili © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 217 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner